Inspirerende ideeën voor Kas voor de Toekomst

Inspirerende ideeën voor Kas voor de Toekomst

Over enkele jaren opent het Fieldlab Kas voor de Toekomst haar deuren, op de Westlandse Flora Campus. In dit fieldlab zullen bedrijven, kennisinstituten en overheden samenwerken aan innovaties voor de glastuinbouw. Zo werken we aan de toekomst van ons cluster én aan maatschappelijke uitdagingen. Gisteren konden partijen hun ideeën pitchen voor een jury. Een samenwerking van vier bedrijven kwam als beste uit de bus.

In een Dragons’ Den-achtige opzet mochten verschillende partijen hun ideeën delen met het publiek en een jury. Daaruit bleek al snel dat de invulling van de Kas voor de Toekomst op veel verschillende manieren kan. Zo werd een experience voorgesteld door de ene partij en stelde een ander voor om 5G centraal te stellen. Ook kwamen verschillende nieuwe teeltsystemen en -toepassingen voorbij die volgens de pitchers een plek verdienen in de Kas voor de Toekomst. Maar het was uiteindelijk een samenwerking tussen vier vernieuwende partijen die op de meeste waardering van de jury kon rekenen. Thermeleon, Skytree, Voltiris en Fotoniq bundelden de krachten tijdens de pitches en pleitten gezamenlijk voor een locatie waar nieuwe tuinbouwtechnologie de ruimte krijgen om getest te worden en waarbij ook andere partijen met vernieuwende ideeën kunnen aansluiten.

Hoewel de vier bedrijven de beste pitch hadden volgens de jury, betekent dit niet automatisch dat hun plan wordt uitgevoerd. Wel mogen zij nadrukkelijk meepraten.  Alle ingediende plannen zullen de komende tijd worden beoordeeld en ook de andere partijen mogen aanschuiven om over de Kas voor de Toekomst door te praten. Eind van dit jaar of begin volgend jaar zal dan een eerste projectplan worden gepresenteerd.

Bron:

Deel artikel