Freesiatak Van Zanten over naar Van Den Bos

Freesiatak Van Zanten over naar Van Den Bos

Op 12 juli 2024 heeft Van Den Bos de veredelingsactiviteiten en alle kwekersrechten op het freesia assortiment overgenomen van Van Zanten Breeding. Met deze strategische stap versterkt Van Den Bos haar Freesia activiteiten en wordt de toekomst voor de Freesia business versterkt. Van Zanten Breeding versterkt hiermee de focus op haar strategische gewassen.

Van Den Bos was al verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de Freesia rassen die door Van Zanten Breeding werden ontwikkeld. Robert Piek, CEO Van Den Bos: “Door de overname van de veredelingsactiviteiten en kwekersrechten wordt een logische volgende stapgezetomdeFreesiamarktzogoedmogelijktebedienen.”

Van Zanten Breeding versterkt met de verkoop van Freesia de focus op haar strategische gewassen voor de snijbloemen- en pot- en tuinplantenmarkt. De komende jaren zal Van Zanten Breeding onder aansturing van Van Den Bos de freesia veredelingsactiviteiten blijven uitvoeren. Hierdoor worden de activiteiten en de overdracht zo goed mogelijk gewaarborgd. Maarten Goos, CEO Van Zanten Breeding: ”Beide bedrijven zijn overtuigd dat met deze overname de toekomst voor Freesia duurzaam wordt geborgd.”

Bron:

Deel artikel