Foundation vergroent Antoni van Leeuwenhoek

Foundation vergroent Antoni van Leeuwenhoek

Vorige week kwamen de leden van de Ronald Moerings Foundation bij elkaar in het Antoni van Leeuwenhoek (AvL), hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Het was een bijzondere dag, want de Ronald Moerings Foundation wil samen met Royal Lemkes het AvL vergroenen, en het resultaat van het harde werken van de afgelopen weken kon nu live worden bewonderd.

Dat laat Karin van der Eijk van VDE Plant op LinkedIn weten. "De kracht van planten word onderschreven door wetenschappelijke onderzoeken. En planten in de zorgomgeving biedt voordelen in relatie tot het herstel en welbevinden van patiënten en bezoekers. Daar dragen wij als foundation graag aan bij!", aldus Van der Eijk.
 
Voorzitter Ekko Vermeulen gaf uitleg over het groene plan. Hierna volgde een lezing door architect Ingé over het belang van groen in ziekenhuizen en kregen we een inkijkje in het groen onderhoud van de buitentuinen en hal van het AvL. "Uiteraard hebben we tot slot met elkaar het resultaat in de ontvangsthal bewonderd. De 17 meter lange planten opstelling is ontworpen en geïnstalleerd door Leaf. Ons bedrijf heeft hier de planten voor geteeld. Dit project creëert niet alleen een prachtige oase, maar brengt ook hoop en vertrouwen aan degenen die het het meest nodig hebben."

Bron:

Deel artikel